Det er jo ikke en nyhed

Regeringspartierne, Enhedslisten og Dansk Folkeparti indgik i starten af november en aftale om en akutjobpakke under stor mediebevågenhed. Aftalen går ud på at give arbejdsgivere en kontant præmie for at ansatte ledige, der står lige for at falde ud af dagpengesystemet. Formålet er at hjælpe denne gruppe, så de undgår at overgå til kontanthjælp. Det er en reel politisk prioritering om end, at der er store praktiske problemer og uretfærdigheder i den indgåede aftale, som jeg tidligere har skrevet om.

Det er helt indlysende, at en konsekvens af aftalen er, at man ønsker at skubbe denne gruppe ledige foran i jobkøen på bekostning af andre og måske bedre kvalificerede ledige. På trods af dette bliver – en ellers ikke-historie –  i dagens medier til en stor historie om, at akutjobpakken kan tvinge virksomheder til ikke at ansætte den bedst kvalificerede.

Det er udtryk for dårlig journalistik, når en sådan historie, som har været fuldstændig åbenbar det meste af november måned, nu slås stort op på baggrund af et svar fra beskæftigelsesministeriet til Københavns Kommune. Det er omvendt også et tegn på den mikrofonholder journalistik, der langt hen ad vejen blev bedrevet i forbindelse med offentliggørelsen af akutpakken.

Eksempler:

B.dk

Kristeligt-dagblad.dk

This entry was posted in Samfund & Politik and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *