Det Olympiske Soundtrack London 2012

Musik spiller en stor rolle under dette OL. De fleste danskere har formodentligt set håndbold, hvor musikken tordner ud efter hver eneste scoring og ved alle andre ophold i spillet. Det undrer vi os ikke over, da det er en del af showet. Langt mere kontroversielt har det været på det Olympiske Stadion, hvor musikken også har spillet under konkurrencer. Bl.a. har der været hård kritik af, at der blev spillet høj musik under kvindernes finale i 10.000 meter, hvilket jeg også synes er respektløst.

Jeg har flere gange tænkt på, om der udelukkende bliver spillet musik af britiske kunstnere, da jeg har kunne genkende langt de fleste numre som britiske. Men jeg har dog nu fundet ud af, at arrangørerne har en playlist på 2012 numre, som de vælger blandt. Jeg har ikke kunne finde playlisten, så hvis nogen finder den, må de meget gerne sende et link.

Åbningsceremonien, der var instrueret af Danny Boyle, havde en playlist på 86 numre, som er ganske interessant at kigge igennem.

BBC har udvist udsøgt musiksmag i deres valg af sang til guldvinderne:

This entry was posted in Musik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>