Dicte skraber bunden

Min baby bænkede mig foran fjernsynet i går og sådan endte jeg med at tilbringe en time i selskab med TV 2 nye krimiserie Dicte. Jeg ser ingen serier i TV undtagen Borgen og Forbrydelsen, da der er en helt speciel aura over de to serier og søndag aften kl. 20.00. Ellers gør jeg som de fleste andre og ser amerikanske kvalitetsserier på computeren.

Jeg havde mere eller mindre bortdømt denne nye serie på forhånd. Først og fremmest er Iben Hjejle i hovedrollen, hvilket er irriterende i sig selv og dernæst har TV 2 et uanet bundniveau, hvad angår dansk fiction. Jeg husker Strisser på Samsø som OK, men der var jeg dælme også lille. Det irriterer mig i øvrigt grænseløst, at TV 2 dramaserier per definition skal hedde det samme som deres uinteressante kvindelige hovedpersoner -  Anna Pihl, Rita, Dicte.. fortsæt selv!

Det der for alvor bringer mig ud i den ellers sjældne genrer her på bloggen – TV-anmeldelsen – er, at jeg har set at Dicte har fået OK anmeldelser i dagens aviser. Den er jo fuldstændigt grotesk.

Først og fremmest er billeder så u-lækre, at det ligner en retroserie fra 80′erne. Når man har set Forbrydelsen og er vant til den lækre indpakning, nærmest skærer en sådan produktion i øjnene. Dicte formår to gange at blive slået og begge gange ligner det en dårlig scene fra en b-film. Og det bliver på ingen måde bedre, når man begynder at kigge på handlingen og skuespillet, som er karikeret og uinteressant. Det værste er dog, at på trods af, at det er en en krimi, er den på ingen måder spændende. Scenerne er mere forudsigelige end, at katolikker kan lide børn. Det var til at forudsige i stort hver eneste scene, hvad der ville ske. Herudover er personer ikke troværdige heller ikke i stylingen, hvor mange gadeprostituerede går måske rundt i en Alexander Wang top!!!

Jeg tror egentligt, at historien kunne være lavet til en spændende TV-serie, da der er potentiale i rugemødre, der bliver kidnappet og slået ihjel. Men jeg har ingen interesse i historien og er ikke spændt på, hvad der kommer til at ske eller har en ide om et egentligt plot. Historien gå alt for hurtigt frem og der bliver ikke taget tid til at give et indblik i de enkelte personer, de værste er de to veninder til Dicte, som er taget ud af en dårlig sit-com med tonsvis af dåselatter. Det burde efterhånden være almenviden, at de spændende, interessante og populære serier har spændende hovedpersoner, som man langsomt introduceres til og som man identificerer sig med.

Dicte er ikke engang en ommer, for jeg har ikke i sinde at spilde mere tid på at give flere TV 2 serier en chance. Livet er for simpelthen for kort.

 

This entry was posted in The Good Life and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Dicte skraber bunden

  1. TOM KRISTOFFERSEN says:

    Jeg synes serien DICHTE er dårlig. Har kun set 2 afsnit af første sæsson og 1 af anden.
    Den falder slet ikke i min smag. Og i øvrigt har den jo også fået en 10. plads af det vi danskere så i fjernsynet i 2014 Så vil jeg sgu hellere se Arvinger. Der har jeg set langt de fleste afsnit i begge sæssoner. Den er nemlig god, og jeg håber der bliver lavet en 3. sæsson af Arvinger.’

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>