Dobbelt op på musik dox

Fredag aften var jeg i biografen og se to film i forbindelse med Copenhagen Dox.

Den første var “Something From Nothing – Art of Rap“, som er en historie om og hyldest til hiphoppen og nogle af de allerstørste og mest indflydelsesrige hiphopikoner. Det er Ice-T, der er guide på turen igennem minder og betragtninger fra de største MC’er fra både den amerikanske østkyst og vestkyst – det er nærmest kun Jay-Z af de nulevende, der mangler.

Dokumentaren er nødvendigvis ikke specielt dyb, indsigtsfuld eller inddrager de store perspektiver. Men den er underholdende og man får en lyst til at endevende hiphophistorien efter at have set filmen. Et af højdepunkterne er, da KRS-One fortæller om, hvordan han i det hele taget blev rapper.

Senere på aftenen tog jeg i Empire for at se “Shut up and play the Hits”, som er en dokumentar om de sidste dage op til LCD Soundsystems afskedskoncert i Madison Square Garden krydret med klip fra koncerten. Dokumentardelen virkede opstillet, så man blev i tvivl om, om der egentlig blev spillet skuespil eller om, det var originale klip. Afskedskoncerten virkede som den vildeste fest for såvel band som fans, men det var som om, at det ikke rigtigt smittede publikum. Jeg havde forventet en mere opløftet stemning i salen, da man må formode, at folk, der vælger at tilbringe lørdag aften med en sådan film, har et forhold til LCD Soundsystem, der gør, at klippene fra koncerten ville skabe en særlig stemning i salen, det skete dog ikke.

This entry was posted in Musik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *