Gustave Courbet ’Livets oprindelse’ og Facebook

For nogen tid siden skiftede jeg mit coverbillede på Facebook. Billedet jeg skiftede ind var Gustave Courbets berømte og berygtede maleri “Verdens oprindelse”, der ses nedenfor.l-origine-du-monde-de-gustave-courbet-1866_27d4ef3c6c258a78c892f3ff8ec36c30

Billedet vakte skandale, da det blev præsenteret i Paris i 1866 og for nogle år siden, skabte billedet endnu engang debat, da Facebook deaktiverede brugere og slettede billedet, når det blev uploadet. Dette vidste jeg ikke, da jeg uploadede billedet.

I går fik jeg en notifikation om, at nogen havde anmeldt mit billede for nøgenhed, men at Facebook havde besluttet ikke at fjerne billedet, da det ikke overtræder fællesskabsreglerne.

Jeg havde siden ændret coverbillede igen, men nu skal “Livets oprindelse” atter præge mit cover til ære for den snerpede person, der har anmeldt dette kunstværk.

This entry was posted in Samfund & Politik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *