Hvad bliver det næste?

Før i tiden hånede vi svenskerne ved at kalde Sverige for Forbuds Sverige. Desværre har Danmark ligeledes udviklet sig til Forbuds Danmark og man kan kun frygte, at det bliver værre i de kommende år. Man kan blive rigtig bekymret for udviklingen under den kommende regering, når man hører hvad SFs Ninna Thomsen – sundhedsborgmester i København – netop har foreslået. Hun vil tilbageholde bevillinger, så f.eks. 7-eleven får sværere ved at sælge alkohol og der må ikke ligge barer i en radius af 500 m. fra gymnasier. Big Mother samfundet viser igen sine værste sider. hvad mon Ninna Thomsen siger til sammenhængen, der siger, at de gymnasieelever, der drikker mest, også får de højeste karakterer?

This entry was posted in Samfund & Politik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Hvad bliver det næste?

 1. Paul Revere says:

  Jeg holder meget af at læse den blog, men fristes nu til at sige, hvad U$O engang rappede, selvom han mente noget andet med de ord, Hold nu!

  Nu har jeg som flittig læser af denne blog set det ene indlæg efter det andet, hvor den kommende regering får på puklen. Denne meget ensidige behandling af politiske emner får mig til at tro, at denne blog er en knopskydning af Uriasposten. En skam, da jeg som sagt, ellers holder af at læse denne blog… Det er i orden at komme med beskyldninger, men tingene skal ses fra flere sider. Jeg har lige et par kommentar til de seneste indlæg, plus nogle kommentar til indlæg du burde skrive…

  1. Jeg siger på ingen måde, at jeg er enig med Nanna Thomsen, men det virker til, at du ser splinten i rød bloks øje, men ikke bjælken i blå bloks! Hvordan forholder du dig til lømmelpakken? Der kan man sgu snakke om et indgreb i folks privatliv og om starten på et big brother samfund. Den med at håne Sverige er jo til grin og kalde dem for forbuds Sverige. Det er flere gange bevist, at Danmark har flere forbud en svenskerne har… og hæng mig nu ikke op på det, men tror faktisk, at det tippede under blå regering.

  2. Nu har bloggen handlet om politik de sidste mange dage, men hvorfor tager du ikke fat på bloggens eget parti, LA. Her får du – ganske gratis – to gode ideer til emner omhandlende LA, som du gerne må skrive om…

  a) LA var det første parti, der begik løftebrud efter valget var slut. Det skete faktisk lige efter resultatet af folketingsafstemningen var tikket ind… Simon Emil og resten af LA, havde højt og helligt lovet deres vælgere, at hvis LA fik over 8 mandater, så ville de gøre deres indflydelse gældende. Jeg tror, at deres slogan lød følgende »Giv os mindst 8 mandater. Så genindfører vi fornuften i dansk politik«. LA fik 9 mandater, men synes ikke helt at kunne leve op til deres løfte… Er det ikke løftebrud? Konfronteret med dette, svarer Simon Emil ikke særlig godt fra sig – http://politiken.dk/politik/ECE1396964/liberal-alliance-kan-ikke-leve-op-til-ihaerdigt-loefte/

  b) 40 % af LA’s vælgere er mellem 18 og 34 år. Dette gør, at man i mine øjne kan snakke om, at det er et ungdomsparti. Enhedslisten og SF’s er ofte blevet beskyldt for også at være ungdomspartier. Deres vælgere er blevet kaldt unge og naive. Naive virker som en egenskab de har fået trukket over hovedet, fordi de var unge… Nu trækker LA selv en masse stemmer fra de unge. Hvordan forholder bloggen sig til det? Er de unge vælgere nu ikke længere naive og unge, men kun unge? Eller er de stadigt naive?

  c) Her er en lille quiz: Når jeg tænker over det, så kan LA’s fremgang kun forklares ud fra følgende sætning “mundus vult decipi” og kan derved ses i forlængelse af et af denne blogs tidligere indlæg. Kan du selv gennemskue hvilket?

  3. En sidste ting. Nu er der snak om, at blogs skal til at betale 100 kr. om måneden for at have musik liggende. Hvordan forholder du dig til det? Er det en god eller en dårlig ide? Eller er du ligeglad, da SAXO-bank nok skal betale for din blog? ;)

 2. Mads says:

  Hej Paul. Jeg er meget glad for dine kommentarer.

  Er ked af sammenligningen med Uriasposten og er enig i, at ting bliver langt mere interessante at læse, hvis de er nuancerede og afbalancerede. På den anden side ligger blog mediet op til at sætte nogle ting lidt på spidsen og da bloggen i sin natur er subjektiv, kommer den til at afspejle hvad jeg tænker i nuet. Jeg er borgerlig liberal og derfor er det naturligt, at mine indlæg ofte vil være i opposition til modstykket, dermed siger jeg ikke, at jeg er tro “partisoldat” og jeg både håber og tror, at jeg er i stand til at sætte fokus på og kritisere forslag og udtalelser uanset, hvem der er afsender.

  1. Jeg har intet videnskabeligt belæg for at kalde Sverige for forbuds Sverige, men bruger det som en vinkel i forhold til indlægets hovedbudskab.’

  2. a. Det kan vi da godt kalde et klokkeklart løftebrud. Men synes nu ikke, at der er så meget substans i det. De fleste kan forhåbentligt godt gennemskue et sådan slogan, som jeg opfatter det som.

  2. b. Det er en interessant pointe, som jeg sagtens kan forestille mig at gribe fat.

  2. c. Jeg måtte slå udtrykket op, til oplysning kan jeg orientere om, at det betyder: ‘verden vil bedrages, lad den da blive bedraget’. Jeg ved ikke, om det er dette indlæg, du hentyder til http://raatforusoedet.dk/demokratiets-indbyggede-systemfejl/
  i så fald er jeg ikke enig med dig.

  3. Det er enormt småligt. Musikblogs genererer mere omsætning og er gratis reklame for kunsterne, så det synes jeg, er at gå i meget små sko? Hvad så når man oplader en sang på Facebook?

  P.S. jeg venter stadig på at Saxo Bank henvender sig. Kom glad Kim Fournais og Lars Sejer Christensen:)

 3. Paul Revere says:

  Mange tak fordi, du tog dig tid til at svare på mine kommentarer. De blogs der kun kører med envejskommunikation hører ingen steder hjemme – hvad er pointen med at fremsætte en påstand og så ikke forsvare den, hvis nogen spørger til den? Ok, måske var sammenligningen med Uriasposten lige i overkanten, men kan se på dit svar, at du godt fangede ideen med min overdrivelse.

  2a. Tja, måske er der ikke så meget substans i det, men det er dog alligevel spændende ud fra den betragtning, at det er det første løftebrud og, at LA selv har været ude at skyde med skarpt efter alt og alle, som de mener har begået løftebrud, eller sågar lovet at spise en gammel hat eller gå med store ører, hvis LA kom over spærregrænsen. Men synes nu også godt, at man må holde folk op på hvad de siger og hvad deres slogan er. Ellers kan folk jo fremsætte alle mulige og umulige forslag, uden af hæfte for dem. Sat på spidsen, hvordan man S mandattal havde set ud, hvis ikke blå blok havde spurgt ind til 12 minutter?

  2b. Det vil jeg se frem til! Det er jo en interessant udvikling. Måske ender det med, at de voksne pludselig bliver de røde og de unge de blå. Så skal man til at omtænke den gamle talemåde, at hvis du ikke stemmer rødt når du er ung, så har du intet hjerte og hvis du ikke stemmer blåt når du er gammel, så har du ingen hjerne…

  2c. Nej, det var ikke den artikel jeg tænkte på. Det var denne her – http://raatforusoedet.dk/den-store-fortaelling/

  3. haha, ja det er bare at vente… Jeg giver dig ret i, at det er småligt, men man må også se realiteterne i øjnene… Jeg kan godt lide tanken om fri musik, men man må erkende, at pladeselskaberne og musikerne er tvunget i knæ og ikke tjener mange penge, da folk ikke betaler for din musik de vil høre. Hvis pladeselskaberne skal holde sig kørende, bliver de nødt til at gentænke deres indtjeningsmuligheder og dette er nyeste skud på stammen. Men tænk, når du oploader en sang på facebook, hvor mange tror du så går ind og køber nummeret/pladen efterfølgende? Hvis det er noget lytterne/dine venner kan lide, hvor mange tror du så der vælger at downloade det andet sted fra eller bare lytter til nummeret på youtube? Jeg vil gerne høre hvad dit argument er for, at musik skal være frit tilgængeligt, især ud fra en borgerlig liberals synspunkt. Kan man måske ikke forvente, at hvis det kostede penge at have musik på sin blog, så ville man sortere de værste musikblogs og useriøse blogskibenter fra? Hvis man ikke har 100 kr., at ofre på sin blog om måneden, gider man så sin blog nok? Alle skal pladeselskaber glemme tanken om at tjene penge på musikblogs, og undskylde overfor sig selv og deres kunstnere, at al reklame er god reklame? Jeg opfordrer dig til at skrive et indlæg omkring dette!

 4. Mads says:

  2a. Jo klokkeklart løftebrud. Men synes ikke, at der er så meget at analysere.

  2b. Lurer i baghovedet til et fremtidigt indlæg.

  2c. Medløberi. Der ligger vist en slet skjult hentydning til, at du ikke har megen tiltro fornuften i selve politikken og derfor heller ikke til at mange måske ligefrem er enige… Sådan kan man vel også nemt afskrive den stigende opbakning ved valget til andre af de “små” partier.

  3. Det er et meget interessant emne, da vi jo her snakker om den private ejendomsret. Jeg ved ikke, hvad juraen siger. Personligt er jeg i tvivl, det er et meget svært spørgsmål. Måske der kommer et indlæg, når jeg er mere afklaret. En anden side af samme sag er jo den erstatning Djuma Soundsystem er afkrævet for brug af en sample. Jeg er sikker på, at du er bekendt med sagen.

  P.S. et andet emne, det kunne være interessant at høre din mening om, er debatten på nettet og at debattører skriver under andre navne end deres egne. Er det en ønskværdig debatform?

  Mvh

  Mads

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>