I’m still here

Overskriften kunne henvise til min manglende aktivitet på bloggen hen over weekenden, men der sigtes faktisk til filmen af samme navn.

Tilbage i 2008 spekulerede man i, om Joaquin Phoenix annoncering af, at han var færdig som skuespiller og i stedet ville satse på en rapkarriere, var sand eller falsk. Det var ikke blot udmeldingen, der vakte opsigt, men også hans forvandling fra første elsker til en usoigneret tyksak. Det skulle vise sig, at det hele var et setup, der var arrangeret i samarbejde med hans svigerbror Casey Affleck og som  skulle bruges til at skabe en film. Jeg er vild med ideen, der udstiller idoldyrkelsen og mediehysteriet.

Desværre bliver det ikke en rigtig god film, Phoenix overspiller i mange sammenhænge og virker derfor mindre troværdig i forhold til dokumentargenren, der benyttes som medie. I nogle sekvenser – især i slutningen – bruges filmiske trick, som f.eks. kamerabrug og baggrundsmusik. Filmens meget klassisk filmiske opbygning synes jeg også er en svaghed. Det havde været sjovere, hvis man havde holdt stærkere fast i dokumentargenren og så droppet den store finale og i stedet havde spillet på det sjove og interessante i, at man i så radikal grad har spillet på dokumentarfilmens form, men i virkelighed har iscenesat alt. Det er også svært at lade være at sidde og tænke over, hvem der i virkelighed ved, at de er med i en komedie og ikke overværer en rendyrket tragedie.

Det kendte interview med David Letterman:

http://youtu.be/nmcgs21Q_uA

This entry was posted in The Good Life and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>