Krisen i Brøndby

Jeg spenderede i dag en eftermiddagstime på hovedbiblioteket for at høre en debat om krisen i Brøndby IF. Troels Johnsen fra initiativet Det Nye Brøndby var inviteret til at holde et kort oplæg, hvorefter der var fri lejlighed til at komme med spørgsmål og kommentarer. Der var lagt op til, at det skulle være ganske råt for usødet, da arrangementets overordnede titel hed Tæsk! Det blev dog en lidt spag omgang, hvor det mest dramatiske – og ufrivilligt komiske -var en fremmødt fan, der mest af alt mindede om Brøndby Supports svar på Komiske Ali, siden denne fan ikke kunne se andre problemer end dovne spillere. Mandens manglende evne til at fremføre argumenter truede til tider med at obstruere debatten, men ordstyrerne greb ikke ind, måske mest af alt af frygt for at ingen andre ville sige noget!

Jeg synes, at det var begrænset, hvad Det Nye Brøndby havde at byde ind med. Deres hovedmål var at få mere brugerdemokrati ind i klubben. Forbilledet er den tyske Bundesliga, hvor klubberne er ejet af idrætsforeninger og kan fremvise pæne regnskaber. Hvordan denne overdragelsen af magten til klubbens græsrødder mere praktisk skal foregå var svært at blive klog. Til Det Nye Brøndbys forsvar skal det dog også siges, at man i høj grad ser sig selv i en rolle, hvor det gælder om at få i talesat og få gjort opmærksom på de problemer Brøndby slås med. Den mest interessante detalje, der kom frem, var at tidligere bestyrelsesmedlem i Brøndby Ejvind Sanddal skulle have sagt, at bestyrelse i aktieselskabet Brøndby blot er en rådgivende bestyrelse og at der i virkeligheden findes en uformel “politisk bestyrelse” i Brøndby, som træffer de reelle beslutninger.

Mødet viste, at der er en kæmpe interesse for Brøndby, som er en klub, der betyder meget for mange mennesker. Der er ingen entydige løsninger på problemer. Personligt er jeg meget enig med Troels Johnsen fra Det Nye Brøndby, når han siger, at ansættelsen af Anders Bjerregaard var en af de største fejltagelser, man har begået. Dette er uden at tage stilling til hans professionelle evner, men den beslutning var med til undergrave folks tillid til ledelsen i Brøndby og i særdeleshed Per Bjerregaard. Situationen er i dag den samme med Per Bjerregaard, jeg vil ikke her tage stilling til hans nuværende kapacitet som bestyrelsesformand – i en historisk kontekst er han uden tvivl den vigtigste person i klubben – men i dag er han et negativt symbol, der undergraver folks tillid klubben og brandet Brøndby.

This entry was posted in Fodbold and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>