Superligaoptakt 2012-13

Det er egentligt lidt snyd at lave en optakt en runde inde i turneringen, men jeg gør det alligevel.

Denne sæson er blevet kaldt den måske mest spændende i Superligaens historie og jeg er ikke uenig. Ligaen virker i denne sæson utrolig jævnbyrdig og det er vel næsten kun FC København og FC Nordsjælland, som man kan udelukke i kampen om at undgå nedrykning. Dermed har jeg også afsløret, at jeg tror at disse to hold slutter øverst i tabellen med FCN som mester.

Det irriterer mig, at når man læser optakter og hører på “eksperter”, så taler alle ud fra en præmis om, at FCK burde vinde baseret på, at de har den stærkeste trup. Det, mener jeg, er forkert. Jeg mener, at FCN har Superligaens stærkeste trup efterfulgt af FCK. FCK har den stærkeste målmand, men jeg mener, at minimum to af forsvarsspillerne i bagkæden er bedre i FCN end FCK og det er Okere og Mtiliga. Michael Parkhurst og Lars Jacobsen er meget på samme niveau måske med en fordel til Lars J. baseret på rutine. De kampe jeg har set Ivan Runje fra FCN virker han som et meget stort talent og FCKs midterforsvar er tvivlsomt, det burde dog kunne være særdeles stærkt med Sölvi Ottesen og Kris Stadsgaard.

På den centrale midtbane mener jeg, at FCN er klart bedst og på kanterne er de nogenlunde lige gode. I angrebet er N’Doye ligaens bedste, men han forsvinder jo og så er det meget tvivlsomt, hvor gode FCK er. I denne sammenhæng må man også forvente at begge hold forstærker sig og det er selvfølgelig svært at vurdere hvordan, at det ser ud ved udgangen af transfervinduet. I bredden har FCK måske en lille fordel, men igen er man nød til at vurdere materialet i forhold til det koncept man har og her mener jeg, at FCN er meget godt dækket ind. En spiller som Lasse Petry er måske ikke så kendt, men er en utrolig dygtig spiller som ved flere lejligheder har afløst Nicolai Stockholm glimrende. I FCN er det klart defineret hvordan, at man spiller en given position og det ændrer sig ikke fordi, at der kommer en ny spiller ind på holdet. Jeg mener dog, at FCN især kunne bruge en ekstra mand i forsvaret og den helt oplagte spiller findes i Michael Jakobsen, som oven i købet gerne vil væk fra Almeria i Spanien, da de ikke formåede at rykke op i den forgangne sæson. Han er en leder type, der har prøvet at spille Champions Leauge, han er forholdsvis ung og dækker midterforsvaret og venstre back, hvor truppen måske er mest såbar.

Jeg tror heller ikke, at FC Midtjylland kommer i problemer, da der er for meget kvalitet og talent i deres trup, så man må bare håbe, at de ikke går fallit.

Ligeledes tror jeg, at AC Horsens går en god sæson i møde. De har fundet et koncept og handler udemærket ind, det kan blive et problem, hvis Martin Retov er ude for længe og man eventuelt sælger Martin Spellmann.

AGF har jeg også fidus til. De har en række ældre spillere, men er faktisk også ved at få kørt en del unge ind på holdet. Desuden virker det som om, at man har en stærk træner, der er meget sikker på, hvad han vil.

Desuden tror jeg heller ikke, at Sønderjyske kommer i problemer. Når man hører om Sønderjyske, så handler det altid om en fantastisk mentalitet og sammenhold, som giver dem en styrke på banen og eminent træningsmiljø. Sønderjyske er utrolig dygtige til at finde spillere, der passer ind i konceptet både spillemæssigt og socialt og det kan måske bringe dem i spil til europæisk fodbold.

OB er en dark Horse, da man nu går ind i en ny fase med en ny (gammel) træner og ambitioner om at revolutionere spillestilen. OB er ikke færdige med at handle ind og er meget svære at vurdere, alt andet lige så tyder det på en mellemsæson for Fyns stolthed.

Jeg har ikke så meget fidus til Silkeborg, som jeg tror bliver en del af nedrykningskampen. Man har skiftet en meget populær træner i Troels Bech ud med, hvad jeg vil kalde et ubeskrevet blad i Keld Bordinggaard, som nu er ude af det beskyttede værksted i DBU. Jeg tror nemt at Silkeborg kan ramme en dårlig stime og så ser det svært ud. Det er gode gennemsnitssuperligaspillere man har, men det gennemsnitlige gør også, at man komme i problemer.

AAB har jeg ikke meget fidus til, de har et par rutinerede spiller og herudover en masse unge spillere, hvor især Niclas Helenius har skilt sig ug og Lucas Andersen er blevet talt op. Man har absolut ingen penge og er nød til at acceptere forholdvis lave bud for profilerne.

Det bliver meget spændende at følge de to oprykkere. Esbjerg kommer op med et ungt hold, som rykkede suverænt op fra 1. Division. Jeg forventer at Esbjerg vil blive et svingende hold, hvis kampe det vil være sjovt at se. De skal dog nok få samlet en del point og slutte fornuftigt.

Randers er på papiret et stærkt hold, men er også resultatet af en slingre kurs, hvor man har hentet spillere i øst og vest uden tilsyneladende at have en overordnet plan. For mig og se minder Randers situation meget om den situation Vejle Boldklub var i sidst, de var i Superligaen i 2009. Her hentede man en masse på papiret store navne i en dansk målestok, men det var spillere, der havde deres bedste tid bag sig og ikke foran sig. Jeg tror ikke, at spillerne i Randers har den nødvendige sult efter at præstere og det krydret med de kaotiske forhold, der hersker rundt om i forhold til spillere og ledelse gør, at de må en tur i 1. Division igen.

Det skal ikke være en hemmelighed at mit hjertensbarn er Brøndby og det er i sandhed en prøvelse at være fan i disse år selvom, at man vænner sig til meget. Jeg vil ikke bruge så meget krudt på Brøndby her, da det fortjener et selvstændigt indlæg. Måske mit hjerte taler lidt med i min vurdering af deres placering for jeg tror virkelig, at de får problemer. Omvendt kan det blive sæsonenen, der markerer et vendepunkt, hvis man overlever. For overlever man har det været ved hjælp af en masse hjemmedyrkede unge drenge, som på sigt kan udvikle sig rigtigt godt til Brøndbys fordel.

Slutstillingen:

FC Nordsjælland
FC København
FC Midjylland
AGF
Sønderjyske
AC Horsens
OB
Esbjerg
Brøndby
Silkeborg
AAB
Randers

This entry was posted in Fodbold and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Superligaoptakt 2012-13

  1. Trinity says:

    I love these arsiclet. How many words can a wordsmith smith?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *