Talent betyder ingenting

Rene Gummer har i denne uges udgave af Weekendavisen skrevet en glimrende kommentar til den nye kulturminister Uffe Elbæk forslag om, at den offentlige støtte til symfoniorkestre skal beskæres til fordel for rytmisk musik. Et af Gummer argumenter imod dette er, at det ikke er støtten, der er afgørende for om, der skabes interessant rytmisk musik, han citerer tilmed en engelsk pladeselskabsmand for følgende kontroversielle udsagn:

Madonna, Bono, Spice Girls, Noel Gallagher, Kylie Minoque? Tror du virkelig, de har talent? Jeg må le. Næ, de er ambitiøse. Det er der, hemmeligheden  ligger. Glem talent. Hvis Bono var gået den anden vej ud af skolegården, kunne han være blevet en overordentlig succesrig administrerende direktør for en kæmpe våbenfabrik.

Og jeg kan forsikre dig om, at Geri Halliwell til gengæld for sine 15 minutters berømmelse ville være stået op ved daggry hver eneste morgen i et halvt år og svømmet nøgen gennem hajfyldt, HIV-positiv sæd, mens hun skar halsen over på børn, pensionister og kræftpatienter og smed ligdelene i sit kølvand bare for at få lov til at medvirke i et 60 sekunders interview på en lokalradio. Det er den slags mennesker, vi gerne vil skrive kontrakt med. Med den attitude har de en chance. Men talentfuld? Pis af. Få et job i en musikforretning sammen med alle de andre talentfulde tabere.”

This entry was posted in Musik, Samfund & Politik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>