Ugen der gik #2

Ugen der gik kommer først her mandag og ikke søndag, hvilket skyldes, at jeg lige skulle hjem fra Berlin.

Det blev ugen, hvor jeg startede arbejde igen efter at have ligget syg. Sygdommen gjorde dog, at jeg stadig var utrolig træt og faktisk ikke har ramt mit gamle energiniveau endnu. Der har derfor ikke været meget tid til andet end arbejde og hjemlige sysler.

Dog fandt jeg tid til at læse bogen “Mig og Stalin“, som er en essaysamling af journalisten Samuel Rachlin, der har jødiske aner og voksede op i Rusland. Det er en utrolig god bog, som gør en klogere. Særligt på russiske forhold som Rachlin kender meget indgående. Det er spændende at læse om hans egen opvækst i en deporteret familie i de golde egne af et ubarmhjertigt Rusland. Paradoksalt ender familiens deportion med at blive dens redning, da man herved slipper for at ende som ofre for de tyske soldaters hærgen i overfaldet på Rusland under 2. verdenskrig.

Men også i en nutidig sammenhæng bliver man klogere, når fremvæksten af Putins Rusland beskrives. Rachlin selv var meget splittet med hensyn til Putin i lang tid. Nu er er dog ingen tvivl om hans syn på, hvad der vel nærmest bedst kan beskrives som en nutidig zar. Det er spændende at læse om Putins vej til at undertvinge Rusland hans jerngreb og om baggrunden for Oligarkarnes rigdom 0g deres tvivlsomme nutidige politiske status.

Bogen indeholder også essays om medier, kærligheden til mad og Italien og det at være jøde. Det er dog i beskrivelserne og beretninger om Rusland, at bogen er stærkest og mest interessant.

En af grundene til at jeg fik læst bogen færdig var, at jeg torsdag efter et par dages overvejelse købte billet til Berlin. Årsagen var at 6 gode venner også skulle derned. Jeg havde i første omgang meldt afbud, da jeg skal holde barnedåb i næste weekend. Men vi har styr på barnedåben og mor og datter skulle hjem til mine svigerforældre, så det var oplagt at tage afsted. Det oplagte begyndte dog at smuldre en smule om fredagen, da familien droppede turen da morfar var blevet syg og fire timer inden afgang, fik jeg et opkald fra lægen om, at der var meget afvigende tal for både min galdeblærer og lever. Jeg ved endnu ikke hvorfor, men jeg vidste, at det betød nul alkohol i Berlin.

Afsted kom jeg dog og det har jeg ikke fortrudt. Drengene, jeg var afsted med, er mine kampagnegutter. Vi er alle engagererede i at få min gode ven Andreas Pourkamali indvalgt i Københavns Borgerrepræsentation til november. Forlaget var derfor politikudvikling og hygge – det blev mest hygge. Jeg har efterhånden været i Berlin en del gange og langt de fleste for at clubbe. Det var dog ikke helt denne gruppes første prioritet så i stedet for clubbing har jeg oplevet diverse barer og karaokediskotek uden andre stimulanser end cola. Jeg vil gerne indrømme at karaokediskotek i denne sammenhæng er en udfordring. Jeg har dog også erfaret, at Afri Cola og ikke mindst Fritz Kola er ganske glimrende drikke.

This entry was posted in Bøger, Ugen der gik and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *